Rita Furan

Prosessveileder & Endringskonsulent

Flyt Ledelse AS
1. Hva er det første folk oppdager når de møter deg?

Typisk meg er at jeg ser dynamikk og samspill med et annet perspektiv. Vi kaller det å være sanseskarp, det å lese mellom linjene, ser folk og deres situasjon og hvordan de påvirker andre. På den måten klarer jeg å se eller oppdage elementer som kundene ikke var klar over eller bevisste at har så stor betydning. Jeg kan sitte i en stor forsamling og identifisere uidentifiserte elefanter. Jeg liker å reflektere sammen med kundene, for ledelse er komplekst og hadde det vært enkle svar på utfordringene så hadde de ikke bedt om råd fra oss. Det å reflektere sammen over dilemmaer, tiltak og effekter sammen – er helt avgjørende for å skape gode resultater

2. Hva tror du det er viktig at folk vet om deg, men som det kanskje ikke er så lett å oppdage?

Jeg er ganske dominant – jeg har god oversikt og kjenner faget så godt at jeg vet hvor vi burde starte. Selv om jeg er dominant så er jeg grei og blid, men det er viktig å være klar over i møte med meg. Jeg får positive tilbakemeldinger på krafta som ligger i det, men det er ikke så bra – det er jo et overslag

3. Hvorfor startet du FLYT ledelse?

Jeg elsker jobben min og faget mitt, så da jeg traff Jon var det ikke annet å gjøre enn å starte opp Flyt Ledelse. Med Jons erfaring fra store globale selskaper og jeg med mine mindre virksomheter, så vi at faget og utfordringene var de samme. Vi har begge en master i endringsledelse, så vi hadde mange år med fagdiskusjoner før vi bestemte oss for å starte opp sammen.

Det er ekstremt motiverende å jobbe med og starte opp et nytt selskap som vi kunne bygge på akkurat det vi tror på og opplever er det viktigste, med faget og forskingen i ryggsekken. Gjøre akkurat det vi tror på er det rette for kundene. For en gave det er å jobbe med å finne flyten i folk. Forskningen som ligger bak flytsonen er så spennende og motiverende å jobbe med.

4. Hva kan du gi kundene dine?

Jeg har et overordnet blikk, ser sammenhenger og bringer nye perspektiv inn som kundene kan benytte seg av. Opplever at som tredjepart så klarer jeg å bidra med verdiene våre: nysgjerrig, modig og inspirerende. I tillegg så opplever jeg at jeg tilfører energi til kundene og rommet jeg er i – hvis det er lov å si

5. Hva motiverer deg på jobb?

Jeg motiveres av å være en del av noe, enten på jobben hos oss, eller sammen med kundene. Det å samarbeide mot et felles mål. Jeg motiveres av å kunne bidra med nye perspektiv, både utfordre og å støtte. Jeg motiveres av at de vi jobber med gjør små justeringer som får enorm effekt. Det viktigste for meg er at folk har det bra på jobb og at lederne deres er gode – da har vi alle det bedre,
Jeg blir motivert av folk, av å bistå ledere som har mistet flyten og strever med å gjøre de viktigste tingene rett. Når de har sett sin situasjon med nye øyne og klarer å ta grep, da blir jeg lykkelig!

CV

Rita har bachelorgrad i samfunnsfag og personalledelse, mellomfag i sosiologi, mastergrad i endringsledelse samt sertifisert coach og prosessveileder. Hun har erfaring fra organisasjoner som NAV, Orkla, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Amnesty, Møller Bil, Søstrene Grene, TV2 , CC, Shell og Natre.

Rita har jobbet med lederutvikling og endringsprosesser i mange ulike typer organisasjoner i over 20 år. Hun har et overordnet blikk og perspektiv i møte med kundene. Hun er opptatt av å utfordre og støtte kundene for å sikre robusthet og bevissthet i prosessene.

Rita har vunnet en europeisk innovasjonspris sammen med Norsk friidrett for lederutviklingsprogrammet Ung:leder.

Er du nysgjerrig på hva vi kan tilby?

Flyt har lang erfaring med å utvikle robuste og effektive ledere og lederteam. Vi tror på optimisme, læring og mestring.

Påmelding til flytprogrammet

Fyll ut skjema under for å melde deg på flytprogrammet:

"*" obligatorisk felt

FLYTPROGRAMMET 2024

Nå åpent for påmelding!

Hva gjør du for å få mest mulig ut av folka dine? Hva er viktig for deg? Er du bevisst på effekten av deg som leder?

Finn ut om Flytprogrammet er noe for deg!