Jon Fossen-Thaugland

Atferdsøkonom & Prosessveileder

Flyt Ledelse AS
Hva er det første folk oppdager når de møter deg?

Jeg håper de oppdager at jeg er genuint opptatt av å hjelpe og at jeg er løsningsorientert på en kreativ måte. Samtidig som jeg kan ha laserfokus rundt problemløsning vil jeg samtidig se det store bildet, hvordan alt henger sammen. Jeg tror alt starter med gode mål og gode planer som spiller på lag med omgivelsene. Da blir gjennomføringskraften stor!

Hva tror du det er viktig at folk vet om deg, men som det kanskje ikke er så lett å oppdage?

HAHA – jeg er en åpen bok – what you see is what you get! Neida, jeg tror kanskje det er viktig å vite at selv om jeg kan virke litt streng så er jeg en varm og raus type som er glad i folk. Jeg er kanskje litt for opptatt av å gjøre alt helt rett og trenger litt tid på å varme opp fleksibiliteten som bor i meg!

Hvorfor startet du FLYT ledelse?

Jeg har jobbet med folk i hele min yrkeskarriere og vært utsatt for gode og dårlige ledere og jobbet i gode og dårlige kulturer. Metodikken som har gått igjen har hatt lite fokus på å måle faktisk effekt av prosessene og på kompleksiteten rundt hvordan folk tenker og hvilken atferd som følger av det. Flyt ble et resultat av at jeg ønsket å utgjøre en reell forskjell for kundene – skape merverdi på lang sikt i stedet for bare et «hyggelig møte». At jeg møtte Rita var et lykketreff. Hun er god på alt jeg er dårlig på. Jeg skjønte fort at vi kunne lykkes hvis vi vi ble et godt team.

Hva kan du gi kundene dine?

Mitt fag er strategi, organisasjon og ledelse og jeg er nok en fagnerd som er opptatt av at det Flyt gjør skal være forankret i forskningen. Min styrke ligger nok i å utfordre kundene våre på å definere alle mål som en atferdsutfordring. Gjør vi de riktige tingene (rett), så blir gjennomføringskraften stor og bunnlinjen med den. Men vi må ta hensyn til kontekst og forstå effekten av det vi gjør i et helhetlig perspektiv for å lykkes.

Hva motiverer deg på jobb?

For det første gleder jeg meg til å gå på jobb hver dag. Jeg lærer noe hver dag og Ida og Rita utfordrer ofte mine perspektiver. Da blir prosessene vi designer bedre! Jeg motiveres av verdiene våre som er en premissleverandør for alt vi gjør. Å være nysgjerrig, modig og inspirerende gjør meg til en bedre konsulent. Men på slutten av dagen handler alt om kunden. At jeg får lov til å komme så tett på og at de stoler på meg. Det er vakkert men sårbart på samme tid. Når kunder jeg jobber med beveger seg i positiv retning har jeg hatt en ekstra god dag på jobb – det er det vi lever for – å finne flyten i folk.

CV

Jon er siviløkonom fra NHH og har i tillegg en mastergrad i endringsledelse. Han er sertifisert coach og prosessveileder og har erfaring fra organisasjoner som DNVGL, Teekay Shipping, Ugland Nordic Shipping, NAV, Universitetet i Sørøst-Norge, MøllerGruppen, Diplom-Is, ICG, Lundin, UECC, Marine Performer, Thenamaris, Rickmers Group, m.fl.

Jon har jobbet med strategiutvikling, lederutvikling og endringsprosesser i ulike selskap i over 20 år. Han er opptatt av å frigjøre det potensialet som finnes i mangfoldet og den enkelte. Gjennom fokus på hvordan «hjernen vår egentlig fungerer» og hvorfor det er så vanskelig å endre seg, designer han spennende og morsomme prosesser som gir økt gjennomføringskraft. Jon underviser også på masternivå i Strategisk Analyse og Ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Er du nysgjerrig på hva vi kan tilby?

Flyt har lang erfaring med å utvikle robuste og effektive ledere og lederteam. Vi tror på optimisme, læring og mestring.
FLYTPROGRAMMET 2024

Nå åpent for påmelding!

Hva gjør du for å få mest mulig ut av folka dine? Hva er viktig for deg? Er du bevisst på effekten av deg som leder?

Finn ut om Flytprogrammet er noe for deg!